Blogs

En? Hoe is het eigenlijk met jou?

De wisselwerking met onze dieren

Je hoofd zit al zo vol en dan doet je dier ook nog eens zo vervelend momenteel. Je wilde nou juist even niet nòg meer gedoe erbij. Het lijkt wel of ze het ons allemaal nog lastiger willen maken terwijl het al even pittig genoeg is. Herkenbaar?

Tips en Bachbloesems voor vakantiestress bij honden

voor een relaxte vakantie

Of je nou op vakantie gaat met je hond of dat je hond naar een pension gaat, het kan een hoop stress met zich meebrengen. Zeker honden die normaal gesproken al angstig of onzeker zijn, kunnen hier last van hebben. Met Bach Bloesem remedies kun je ondersteuning bieden.

Bachbloesems bij dieren in rouw

Geef troost en ondersteuning met Bachbloesems

Je dier dier heeft een maatje verloren en stopt met eten, staart een beetje voor zich uit en is duidelijk niet zichzelf. Hoe het zich uit, verschilt per dier en per diersoort. Maar dat dieren ook rouwen is zeker. Ondersteun je dier met Bach Bloesems. 

Het dilemma van (huis)dieren houden

Even eerlijk...

Een leven zonder dieren is niet voor te stellen. Het is zo gewoon om dieren te houden. Maar ik vind het een dilemma. Is het wel okay wat we doen? Even voor de duidelijkheid, ik ben niet tegen. Ik houd ervan om dieren om me heen te hebben. Maar soms kijk ik even kritisch naar wat we aan het doen zijn.

Waarom lief niet altijd goed is

Over lieve bedoelingen en leiderschap

In een tijd waar dierenwelzijn steeds belangrijker wordt gevonden, zijn we zoekend. We zoeken naar hoe dan wel. We willen het ZO graag anders doen. En in ons enthousiasme en in de liefde voor ons dier raken we wel eens verdwaald. Want onze nieuwe manieren en goede bedoelingen hebben soms helemaal niet het verwachte resultaat!

Kan het ook té natuurlijk?

Blijf kijken, checken of het werkt

Té natuurlijk? Nee, dat kan niet in onze wereld. Maar met de, goed bedoelde, poging om het zo natuurlijk mogelijk te doen voor onze paarden, kunnen we soms de plank behoorlijk mis slaan.

Bitloos paardrijden

Gastblog door Petra Mensink

Paardensport is één van de meest beoefende sporten in Nederland. Door het grote aantal paarden in Nederland is er steeds meer van doen over paardenwelzijn, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de huisvesting van paarden en leven in kuddeverband. Daarnaast is er sinds een aantal jaren een grote ontwikkeling gaande binnen de paardensport: bitloos paardrijden.

6 Tips voor een sociale, stabiele en zelfverzekerde pup

In dit artikel delen we 6 tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw pup zichzelf ontwikkelt als een sociale, stabiele en zelfverzekerde hond. De tips uit dit artikel zijn afgeleid van diepte-interviews van De Puppy Groep met meerdere professionele hondentrainers.

Africhten of coachen

Leren leven in een mensenwereld

Wat is eigenlijk opvoeding, waarom doen we dat en hoe pakken we dat aan? En is dat effectief? Hierbij mijn visie hierop. Ik geloof niet in africhten, straffen en dominantie. Ik geloof in wederzijds respect en begeleiden.

Zomereczeem stappenplan

Stap voor stap naar een gezonder paard

Zo'n modderbadje zou heerlijk zijn voor een eczeempaard. Een natuurlijke en effectieve manier om je te beschermen tegen insecten. Helaas voor de meeste paarden onbereikbaar. Vandaar een lijstje met Welke stappen je kunt doorlopen bij een paard met zomereczeem. Als het zo simpel was dat alleen het mugje schuldig is, dan is de oplossing eenvoudiger. Maar er is een onderliggende reden waarom een paard zo'n heftige allergische reactie krijgt. En wat daarvan de oorzaak is, dat kan per paard verschillen. Er is niet één simpele oplossing voor dit probleem.

Zomereczeem of staart- en maneneczeem

Paarden worden gek van de jeuk

Zomereczeem is een veel voorkomend probleem. Een klein mugje wordt aangewezen als oorzaak maar is dat de hele waarheid? Waarom heeft het ene ras er meer last van als het andere? En wat kun je doen?

Ontworming van de hond

Hond & wormen, wormmanagement bij honden

Er wordt gehamerd op een goede ontworming van onze honden. Eens per 8 weken een kuur, eens per half jaar? Chemische ontworm kuren om de wormen te doden. Pasta’s, pillen en prikken! Maar waarom eigenlijk? En is dat wel nodig?

Honden en mensen

begrijpen wij de behoefte van honden?

Als honden in het 'wild' leven, hebben ze een heel ander leven dan bij de mens. Om je hond zo gezond en gelukkig mogelijk te houden is het van belang je te verdiepen in de oorsprong en natuur van je hond. En hem zoveel mogelijk volgens zijn eigen aard te laten leven.

Natuurlijk bekappen

Het kan ook zonder ijzers

Heeft een paard wel ijzers nodig? Ze worden er niet mee geboren en ook de paarden die in de rocky mountains leven en daar kilometers lopen, hebben geen ijzers. Hun hoeven zijn keihard en bestand tegen de ruige ondergrond. Deze hoeven regelen hun eigen hardheid en groeisnelheid.

Bitloos

Paardrijden zonder bit

Hoe normaal is het voor ons om een paard met een bit te rijden. Op de manege leren we dat en we weten niet beter. Maar is een bit wel nodig? Is het echt zo veilig? 

Nieuwsbrief