Blogs

Bitloos paardrijden

Gastblog door Petra Mensink

Paardensport is één van de meest beoefende sporten in Nederland. Door het grote aantal paarden in Nederland is er steeds meer van doen over paardenwelzijn, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de huisvesting van paarden en leven in kuddeverband. Daarnaast is er sinds een aantal jaren een grote ontwikkeling gaande binnen de paardensport: bitloos paardrijden.

6 Tips voor een sociale, stabiele en zelfverzekerde pup

In dit artikel delen we 6 tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw pup zichzelf ontwikkelt als een sociale, stabiele en zelfverzekerde hond. De tips uit dit artikel zijn afgeleid van diepte-interviews van De Puppy Groep met meerdere professionele hondentrainers.

Africhten of coachen

Leren leven in een mensenwereld

Wat is eigenlijk opvoeding, waarom doen we dat en hoe pakken we dat aan? En is dat effectief? Hierbij mijn visie hierop. Ik geloof niet in africhten, straffen en dominantie. Ik geloof in wederzijds respect en begeleiden.

Zomereczeem stappenplan

Stap voor stap naar een gezonder paard

Zo'n modderbadje zou heerlijk zijn voor een eczeempaard. Een natuurlijke en effectieve manier om je te beschermen tegen insecten. Helaas voor de meeste paarden onbereikbaar. Vandaar een lijstje met Welke stappen je kunt doorlopen bij een paard met zomereczeem. Als het zo simpel was dat alleen het mugje schuldig is, dan is de oplossing eenvoudiger. Maar er is een onderliggende reden waarom een paard zo'n heftige allergische reactie krijgt. En wat daarvan de oorzaak is, dat kan per paard verschillen. Er is niet één simpele oplossing voor dit probleem.

Zomereczeem of staart- en maneneczeem

Paarden worden gek van de jeuk

Zomereczeem is een veel voorkomend probleem. Een klein mugje wordt aangewezen als oorzaak maar is dat de hele waarheid? Waarom heeft het ene ras er meer last van als het andere? En wat kun je doen?

Ontworming van de hond

Hond & wormen, wormmanagement bij honden

Er wordt gehamerd op een goede ontworming van onze honden. Eens per 8 weken een kuur, eens per half jaar? Chemische ontworm kuren om de wormen te doden. Pasta’s, pillen en prikken! Maar waarom eigenlijk? En is dat wel nodig?

Honden en mensen

begrijpen wij de behoefte van honden?

Als honden in het 'wild' leven, hebben ze een heel ander leven dan bij de mens. Om je hond zo gezond en gelukkig mogelijk te houden is het van belang je te verdiepen in de oorsprong en natuur van je hond. En hem zoveel mogelijk volgens zijn eigen aard te laten leven.

Natuurlijk bekappen

Het kan ook zonder ijzers

Heeft een paard wel ijzers nodig? Ze worden er niet mee geboren en ook de paarden die in de rocky mountains leven en daar kilometers lopen, hebben geen ijzers. Hun hoeven zijn keihard en bestand tegen de ruige ondergrond. Deze hoeven regelen hun eigen hardheid en groeisnelheid.

Bitloos

Paardrijden zonder bit

Hoe normaal is het voor ons om een paard met een bit te rijden. Op de manege leren we dat en we weten niet beter. Maar is een bit wel nodig? Is het echt zo veilig? 

Paard en welzijn

Hoe houd je een paard gelukkig?

In de vrije natuur hebben paarden een heel ander leven dan bij de mens. Om je paard zo gezond en gelukkig mogelijk te houden is het van belang je als eigenaar te verdiepen in de oorsprong en natuur van deze dieren. Wanneer we paarden zo veel mogelijk volgens hun natuur houden, blijven zij gelukkiger en gezonder. Een wijze van houden die tegen de natuurlijke behoeftes van een paard in gaan, geven stress. En stress is een ziekmaker.

Paarden huisvesting

Wat is nou een geschikte woonplek voor paarden?

Een groot deel van de paarden brengt het grootste deel van zijn leven op stal door. Omdat dit makkelijk is, ruimte bespaart, we het zo gewend zijn... maar er wordt steeds meer aandacht besteed aan alternatieven. Gelukkig, want een paard hoort gewoon niet op stal en zeker niet in zijn eentje! Wat heeft een paard echt nodig?

 

Nieuwsbrief

Ontvang Tips & aanbiedingen

Wil je hier je roepnaam en achternaam invullen? Of mevrouw of meneer achternaam als je dat fijner vind...
Je e-mailadres lijkt niet goed ingevuld, wil je het nog eens proberen?
Oeps! Iets ging niet goed. Probeer het nog een keer.