Over dier in balans

Over mij

Mijn droom als kind? Praten met dieren en werken met paarden. Dieren waren al van-kleins-af-aan mijn passie.
Natuurgeneeswijze is mij met de paplepel ingegoten. Ik heb zelf ruime ervaring met het gebruik van diverse holistische behandelmethoden en middelen.

In 2005 rondde ik de opleiding veterinaire natuurgeneeskunde af op de Silverlinde te Breda. Ik startte mijn praktijk maar het gaf me geen voldoening. Ik ontdekte in mijn consulten dat de eigenaar vaak een grote rol speelt bij de problematiek van het dier en dat zonder de eigenaar te betrekken in de behandeling, ik met de dieren ook niet echt verder kwam. Ik ging op zoek naar een manier van werken die beter bij me paste.

Tussentijds deed ik een cursus telepathie met dieren bij Cecilia van der Drift. Ik had inmiddels wel door dat dit was wat ik wilde doen.

In 2010 rondde ik de tweejarige opleiding tot spirituele therapie af. Hierin leerde ik mezelf in te zetten als instrument. Ik had daarvoor al wel invoelende vermogens maar kon die niet inzetten wanneer ik dat wilde. Door deze opleiding kreeg ik meer vertrouwen in mijn vermogens en leerde ik om ze te gebruiken. Ik kan daardoor bij mensen of dieren invoelen wanneer ik daarvoor toestemming krijg. Ik maak contact op energieniveau en kan dan de kern van een probleem omhoog halen of doorzien.

Inmiddels wordt mijn ‘ding’ steeds duidelijker. Het communiceren met dieren vind ik prachtig om te doen. Ook het geven van inzicht tussen mens en dier en hen zo een stukje verder helpen op hun pad vind ik heel bijzonder werk.

 

Opleiding & trainingen

 • Beroepsopleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde "Bach- en Aromatherapie voor dieren" aan de Silverlinde te Breda (3 jr).
  Deze opleiding is vooral gericht op het in balans brengen van honden en paarden zodat hun zelfgenezend vermogen toeneemt (Diploma 2005).
 • Extra modules gericht op dieren: bewegingsleer & massage, TTeam & TTouch, homeopathie, fytotherapie en energetische verdieping (Silverlinde) (1,5 jr).
 • Cursus telepatisch communiceren met dieren bij Cecilia van der Drift.
 • Spirituele Therapie (2010) & VITT (2015): Energetische therapie voor mensen. Leonardushoeve te Belfeld (3 jr).
 • Bach Bloesem therapie voor mensen - Vision (Erkend door Bach centrum in NL en UK).
  Fase I, fase II en de consulententraining fase III met registratie bij het Dr Edward Bach centre in UK (2015 - 2017).

Doel

Ik wil graag bijdragen aan een betere wereld voor dieren (en zoals de Partij voor de dieren ook zegt, een betere wereld voor dieren is ook een betere wereld voor mensen).

Door:

 • Mens en dier dichter tot elkaar te brengen door voorlichting en bewustzijnsontwikkeling.
 • Het verhaal van dieren te vertalen naar (hun) mensen.
 • Inzicht te geven in de interactie en wisselwerking tussen mensen en hun dieren.
 • Mensen te ondersteunen, adviseren en inspireren hoe hun dier in balans te houden of krijgen.
 • Coaching & advies, readings, energetische therapie en Bachbloesemtherapie voor dier en mens.

Visie

Dieren die hun natuurlijke behoeftes kunnen leven zijn het meest in balans. Veel dieren die met de mens samenleven moeten daar toch behoorlijk wat voor inleveren. Ik denk dat dit inleveren stress oplevert. Stress is een basis voor gedragsproblemen en ziekte. Ik geloof niet in de opmerking dat ze toch niet beter weten omdat ze nooit anders hebben gezien. Ik geloof dat de natuurlijke behoeftes van binnen zitten en hoe meer ruimte dieren krijgen om te leven vanuit hun binnenste, de ruimte krijgen om hun eigen ding te doen en te leven zoals het past bij de soort, hoe gelukkiger ze zullen zijn… net als wij, mensen, eigenlijk…. ;-)

Bach Bloesem therapie zoals Dr Edward Bach het bedacht had

Een geneesmethode die voor iedereen toe te passen is. Dat was zijn doel. Ik geef je informatie op deze website om de remedies beter te leren kennen en je kunt zelf een bach Bloesem mix samenstellen, ik stuur het flesje met de mix naar je op. Uiteraard kun je het ook aan mij overlaten en een afspraak maken voor een consult, een foto-reading met bachdruppels of een e-mailadvies.

Gelukkige & gezonde dieren

Ik hoop met Dier in Balans een positieve bijdrage te leveren aan het geluk, de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van vele dieren (en hun mensen)! En daarnaast aan een gezonde aardbol. Ik hoop jou te kunnen inspireren om mee te doen :-)

Hartelijke groet,

Petra

Nieuwsbrief