Bachbloesems bij dieren in rouw

Geef troost en ondersteuning met Bachbloesems

Je dier dier heeft een maatje verloren en stopt met eten, staart een beetje voor zich uit en is duidelijk niet zichzelf. Hoe het zich uit, verschilt per dier en per diersoort. Maar dat dieren ook rouwen is zeker. Ook verschillende wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat dieren diep verdriet kunnen ervaren en kunnen rouwen om het verlies van een dierbare.

De meeste dieren zullen snel weer over gaan tot de orde van de dag maar soms doen ze dat niet. Dan blijven ze hangen in hun verdriet. Je zou kunnen denken dat ze ziek zijn. Ze trekken zich terug, spelen niet meer, eten slecht. Sommige dieren blijven zoeken en roepen.

Dit kan gelden voor een hond of kat die zijn baas kwijt raakt op wat voor manier dan ook, iemand overlijdt of het dier wordt herplaatst. Of een paard waarvan het veulen wordt af gespeend. Een koe waarbij het kalfje wordt weggehaald. Dieren waarvan hun jong overlijdt. En zo zijn er vele voorbeelden te noemen.

Bachbloesem remedies bij rouw en verdriet

Met Bachbloesem remedies kun je een dier ondersteunen in dit verdriet en rouwproces:

Star of bethlehem

De Star of Bethlehem helpt om het verdriet te verzachten, ze geeft troost en helpt bij de verwerking.

 

Walnut

De Walnut helpt bij veranderingsprocessen en ook het verlies van een dierbare is een veranderingsproces.

 

Honeysuckle

De Honeysuckle helpt wanneer je dier blijft hangen in het verlies. Het zal je dier ondersteunen om het leven weer op te pakken.

 

Bachremedies zijn voor dier en mens

Uiteraard zijn deze remedies ook voor mensen die afscheid moeten nemen van een dierbare.

 

 Bestel je hier je Bach-mix, stel zelf een flesje samen en krijg het thuisbezorgd

Geschreven door

Petra Biegstraaten

Petra Biegstraaten

Veterinair natuurgeneeskundige, Bach Bloesem consulente, Coach, VITT therapeut (energetisch therapeut), dierentolk.... tjee. Een hoop labels. Maar vooral gepassioneerd om bij te dragen aan een betere wereld voor dier en mens. Ik ben eigenwijs en zie de dingen soms iets anders dan 'normaal'. En die visie deel ik graag met je! 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Nieuwsbrief