Therapieën en middelen

Therapiën & middelen

Als een dier in balans is, heeft het een goed werkend zelfgenezend vermogen.
Het uitgangspunt van o.a. Bachbloesemtherapie en Aromatherapie, is het dier te ondersteunen op alle vlakken (fysiek, mentaal en energetisch), om terug in balans te komen zodat het zelfgenezend vermogen zijn werk kan doen.

Paard, kat of hond, natuurlijk gezond

Waarom zou je natuurlijke producten inzetten voor je dier? In het kort? Allereerst vervuilen veel reguliere medicijnen het lichaam, dit werkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam tegen. Verder lossen veel medicijnen niet de oorzaak op maar onderdrukken ze het probleem en de klachten, dit kost het lichaam energie en de oorzaak blijft dus aanwezig. Die oorzaak is er niet voor niets en daar moet dus iets aan gedaan worden. Met natuurlijke middelen werk je dieper op het wezen in (dus ook mentaal en energetisch) zodat je daar al kunt beginnen met oorzaken aan te pakken.

Mooie combinatie

De Bloesemtherapie van Dr. Edward Bach werkt vooral op energetisch en mentaal niveau. De Essentiële oliën werken vooral mentaal en fysiek. Deze twee behandelmethoden samen kunnen elkaar daarom heel mooi aanvullen. Naast Bachremedies en Essentiële oliën zijn er ook vele voedingssupplementen, homeopathische middelen en kruiden die dieren kunnen ondersteunen.

Alleen middelen is vaak niet de oplossing

Natuurlijk, als je dier een wondje heeft en je doet er wat Tea Tree olie op, dan is dat voldoende. Maar in veel gevallen is er een reden waarom je dier uit balans is en niet lekker in zijn vel zit. Als je alleen Bach Bloesem therapie zou inzetten, kan dat helpen. Maar de oorzaak van de onbalans is nog niet weggenomen. Het kan een situatie zijn die het dier stress geeft en langdurige stress is een ziekmaker. Verder kijken is dus belangrijk. Wat is er werkelijk aan de hand en wat kun je doen voor je dier om de situatie te verbeteren.

 

Nieuwsbrief