Advies & coaching

Kom je er even niet meer uit? Heb je het idee dat jij en je dier niet (meer) op een lijn zitten? Heb je het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd?

Ik ga graag met je in gesprek om samen te kijken naar waar het probleem zit. Inzicht en Bach bloesems kunnen je een heel eind verder helpen op je pad en in de relatie met je dier(en). 

Wat houdt een adviesgesprek in?

Hierin ga ik het gesprek met je aan. Waar loop je tegenaan en hoe is het met je dier? Het is belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld krijgen van de situatie. Het kan een gesprek zijn wat vooral over je dier gaat of over de interactie tussen jullie. Het kan ook over jou gaan en waar je tegenaan loopt.

Waar vindt het adviesgesprek plaats?

Het adviesgesprek kan plaatsvinden in de leefomgeving van het dier omdat dit het minste stress bij het dier veroorzaakt en ik het normale, dagelijkse gedrag van het dier kan zien. Het is ook mogelijk om naar Scheveningen te komen. Ik heb hier geen praktijkruimte maar we kunnen een wandeling maken over het strand terwijl we in gesprek gaan.

Waarover geef ik advies?

Ik kom graag samen tot een oplossing. Maar ik zal mijn visie met je delen en je vertellen wat ik denk dat er aan de hand is en wat het dier zou kunnen ondersteunen om weer terug in balans te komen. 

Dit kan heel uiteenlopend zijn. Rekening houdend met de aard en natuurlijke behoeftes van je dier, voeding, leefomgeving en beweging. Daarnaast kunnen we samen gepaste Bach Bloesems selecteren voor je dier of voor beide en kan ik ook andere ondersteunende middelen als aromatherapie, kruiden en voedingssupplementen adviseren.

Wanneer ik denk dat er een specialist nodig is, zal ik je doorverwijzen naar een bijv. dierenarts, fysiotherapeut, osteopaat, zadelpasser etc.

Hoe lang duurt een adviesgesprek?

Een gesprek duurt 1 tot 1½ uur. Afhankelijk van de vraag of het probleem plannen we een vervolgafspraak in, dit kan ook telefonisch of per mail zijn.

Welke dieren kunnen terecht?

Ik werk voornamelijk met paarden en honden. Bij een reading maakt het niet uit voor welke diersoort dit is en voor de Bachremedies ook niet. Dus heb je een vraag over een andere diersoort, stel hem gerust. Wanneer ik er niets mee kan, zal ik dat aangeven.

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling verloopt bij iedere individu anders. Dit is afhankelijk van zoveel factoren dat het moeilijk is om hier vooraf uitspraken over te doen. Je gaat met het dier en de adviezen aan de slag. Wanneer de adviezen maar half worden opgevolgd is de kans van slagen natuurlijk een stuk kleiner, het gaat juist om de totale behandeling. 

Behandelduur
Voor de duur van de behandeling staat bij Bach Therapie gemiddeld 1 maand per levensjaar waarin het probleem aanwezig was of ontwikkelde. Een probleem ontstaat niet zomaar ineens en is ook niet zomaar opgelost. Een antibioticakuur doet dit soms wel denken, maar in hoeverre is het probleem nu weg en niet onderdrukt? Voor werkelijke genezing is geduld nodig!

Mens en dier
Jij als eigenaar of verzorger speelt een hele belangrijke rol in het gedrag en de gezondheid van je dier. Het is meestal zinvol om je eigen gedrag, gedachtes, gemoed en fysieke gesteldheid ook onder de loep te nemen. Wanneer jouw kijk op de situatie veranderd en jouw aanpak veranderd, kan dit een wereld van verschil geven. Samen aan de Bach Bloesems is dus ook helemaal niet vreemd.

Dit hoeft natuurlijk niet. We kunnen ook alleen je dier bespreken en kijken hoever we daarmee komen.

Resultaat
Er zijn zoveel mensen die met geduld en liefde, hun dier geweldig ondersteunen om de balans terug vinden. Het gaat niet vanzelf en met alleen middelen kom je er vaak niet. Maar met geduld, liefde, middelen en de juiste aanpak of het juiste inzicht kun je heel ver komen!

Wat kost een adviesgesprek?

Klik hier voor de tarieven.

Nieuwsbrief